Nasze Serwery
  Nazwa Serwera Adres IP Monitor Mapa Gracze Status  
FFA [NS/S]145.239.236.245:27015de_nuke26/32OnlinePOŁĄCZ
TS3cs-lamers.com10/124OnlinePOŁĄCZ
Na naszych serwerach napierdala obecnie 26 graczy, maksymalnie może grać ich 32. Daje to zapełnienie rzędu 81.25% :-)

Forum wielotematyczne

Propozycje oraz pytania dotyczące forum oraz zażalenia na użytkowników itp

Poison2607

• Awatar użytkownika

(#1) Napisano 30 mar 2013, o 21:03

Zaczne od tego, że nowy styl jest super i bardzo mi się podoba. Jednak brakuje mi na forum tematyki "wielotematyczej", jeśli w ogóle można tak to nazwać. Chodzi mi o to, żeby dodać jedną kategorie/forum, która nosiłaby nazwe "Forum ogólnotematyczne"
Tak jak mamy "ogólne", "serwery", "ogólnie o Counter-Strike", "po godzinach", i "kontener". Możecie sie niektórzy (~yay~, Oschi, CZK) przyczepić że dział "po godzinach" jest podobny, ale sądze że jest on w pewnym sensie ubogi, i brakuje mu paru podfor. Reasumując, dodałbym forum o nazwie "Forum ogólnotematyczne", gdzie znajdowały by się tematy o tematyce ogólnej. I od razu mówie, że bardzo chętnie bym zajął się takim działem, zrobiłbym podkategorie, i odpowiednie działy. Niedawno ze znajomym miałem forum ogólnotematyczne, ale skrypt na forum padł/zepsół sie, i forum poszło sie yebać. Czekam na opinie na ten temat :)

Poison2607

• Awatar użytkownika

(#2) Napisano 30 mar 2013, o 22:32

No zrobiłbym porządek, jeśli chodzi o podfora, w forum "po godzinach: i zrobił bardziej ogólne kategorie, bo podfora "felietony lamersów", czy "rózne różności" to jest według mnie to samo. Uważam też, że powinno być osobne forum dla grafiki. A właśnie w tym forum ogólnotematycznym dałbym takie rzeczy jak "Muzyka" w którym byłyby rozmowy na temat każdego rodzaju muzyki, i te rodzaje muzyki to byłyby podkategorie, pod forum o nazwie "Muzyka". By to wyglądało mniej więcej tak:
Forum ogólnotematyczne
Muzyka: hip-hop, pop, metal, rock itp itd. i dalej by były fora np. Grafika czyli
Grafika: Twoja galeria prac, zamówienia/zlecenia, zamówienia zrealizowane, i rozne takie reczy związane z Grafiką.
Można powiedzieć, że mam taką swoją małą wizje jakby to miało wszystko wyglądać, tylko nie umiałem tego w pierwszym poście sprecyzować, bo byłem bardzo zajęty, i pisałem tak aby było, bo potem bym zapomniał.

~ yay ~, for Equestria!

Admin serwera:
    SZMAJL

• Awatar użytkownika
  • DIDZEJ CSL
  • Postawione piwa: 29
  • Otrzymane piwa: 195

(#3) Napisano 30 mar 2013, o 22:39

Czyli to co piszesz sprowadza się głównie do zmiany nazwy "Po godzinach" na "Forum ogólnotematyczne"...
Dodatkowo chcesz robić poddział dla XXX rodzajów muzyki, kiedy tam jest ogólnie 30 tematów napisanych przez ostatnie 9 miesięcy, z czego większość to tematy w stylu "Szukam nutki z serwer XXX" lub download (piractwo!) muzyki? Nie przesadzasz? Chcesz mieć puste kategorie na forum?;)

Najpierw na spokojnie - jak się rozwinie, to można dodawać działy, nie na start wrzucić ich 150 i potem wszystkie będą straszyć pustką.

Jeśli masz swoją wizją, to ją przedstaw - w całości, nie "na przykład, mniej więcej tak" - bo taka dyskusja nie ma sensu.
Weź długopis i rozpisz to sobie na kartce, potem nam pstryknij fotkę tego - przemyśl co Ty chcesz, żeby przedyskutować to raz, a nie potem co jedną rzecz znowu wszystko zmieniać.
PASSION! Już wkrótce :happymeat:
[sbyoutube2]https://www.youtube.com/watch?v=2WdgaX0IlFA[/sbyoutube2]

Poison2607

• Awatar użytkownika

(#4) Napisano 30 mar 2013, o 22:47

Ok, jutro na spokojnie wytłumacze co mam na myśli, cykne fote jak to sobie wyobrażam, i zobaczymy. Nie chce zmienić nazwy działu tak jak to ująłeś, tylko chce dodać nowe forum, które nosiło by nazwe "forum ogólnotematyczne". I w nim byłaby muzyka, grafika, giełda, życie, szkoła, i coś jeszcze sie wymyśli. To są narazie moje wstępne plany/sugestie.

Poison2607

• Awatar użytkownika

(#5) Napisano 31 mar 2013, o 16:01

Nie chce mi sie szukać dobrego aparatu, bo telefonem niewyraźnie widać jak zrobiłem fote tego co miałem na myśli. Postaram sie jak najjaśniej przedstawić to o co mi chodzi. Proponuje:
1. Zmienić nazwę działu "Po godzinach" na nazwę :
- "Po godzinach, forum wielotematyczne"
- "Po godzinach/ Forum wielotematyczne"
- "Forum wielotematyczne"
To są moje propozycje odnośnie nazwy tego działu, razem 3 opcje do wyboru. Teraz przyszła pora na to co by się tam znajdowało:
- gry i zabawy: ( czyli ten poddział zostaje nieruszony, bo jest na swoim miejscu )
- muzyka: tutaj stworzyłbym poszczególne kategorie na rodzaje muzyki, np. hip-hop, pop, rock, metal, reggae. Gdyby już powstały te kategorie, wypadało by posegregować te tematy które TERAZ są w tym dziale muzyki, przenosząc je do odpowiednich podkategorii działu "muzyka". Również znajdowały by się tutaj kategorie:
- "Rozmawiamy o muzyce": opinie, a dlaczego, a czemu mi się w tym rodzaju muzyki podoba to i tamto, itp. Wiadomo, luźne rozmowy o muzyce.
- "Puszukuje utworu": przedstawiamy wskazówki dotyczące utworu którego poszukujemy, czyli np. " Szukam utworu Eminema, z roku 2006. W piosence tej gościnnie występuje 50 Cent. No i ktoś by tam powiedział że jest to ten albo ten utwór.
- "Twoje produkcje": kategoria dla Naszego kolegi Łapy, który by prezentował w tym dziale swoje kawałki :P Kategoria oczywiscie dla tych, którzy chcą się pochwalić swoimi piosenkami, bitami, skreczami czymkolwiek co ma związek z muzyką.
- grafika: podkategorie by wyglądały następująco:
- "Zlecenia" - czyli prośby o avatar, header, logo, sygnaturę. Tutaj również by się przeniosło wzory zleceń Naszych grafików, podpięte pod ten poddział. Chodzi mi o przeniesienie tematów do tego działu, a ktoś by napisał nowy temat, ze wzorem zleceń Naszych grafików. I w "Zlecenia" była by kolejna podkategoria, na "Prace zrealizowane" Tam by były przeniesione wszystko prace ukończone przez grafików.
- "Pytania i problemy" - czyli wszystko co chcemy się dowiedzieć na temat grafiki, czyli jak np. wykonać taki i taki avatar, za pomocą tego programu i tego, używając takiego renderu i takiego.
- "Galeria" - wiadomo, tutaj przedstawiamy swoją galerię prac, użytkownicy ją oceniają.
- "Zasysalnia/Pobieralnia" - ( tutaj nazwa do wyboru ) - tutaj znajdowały by się linki do poszczególnych palet, czcionek, oraz C4D ( zainteresowanych co to jest C4D, odsyłam to lektury ---> https://www.google.pl/search?client=ope ... iRONCkgfAE )
W dziale grafiki to chyba tyle, lecimy dalej, koleja kategoria:
- "Hardware/Software": czyli dział poświęcony informatyce, tutaj jedynie nie mam pomysłu na podkategorie, liczę na czyjeś sugesnie odnośnie kategorii które ogłyby się znajdować w tym forum.
- "Sport": tutaj byłyby wszystkie dyscypliny sportu, przynajmniej te najpopularniejsze, zaczynając od piłki nożnej, po hokej. Założe się że nXo razem z Tylerem pomogą w tworzeniu tego działu ( my zapaleni sportowcy jesteśmy, jakby ktoś się pytał czemu My :P )
- "Giełda": jeśli ktoś będzie chciał coś sprzedać, wymienić się, lub coś kupić, mógłby o tym napisać tutaj. podkategorie, które by tu były, mianowicie:
- "Sprzedam" - wiadomo, tataj przedstawiamy przedmiot który chcemy sprzedać.
- "Kupię" - tu też tłumaczyć nie trzeba, piszemy jakiego przedmiotu nam brakuje, bo chcemy go kupić :)
- "Zamienię" - oferny zamiany przedmiotów, bądź czegokolwiek.
Czas na kolejną kategorię, mianowicie:
- "GSM": czyli wszystko co ma związek z telefonami, smartfonami, tabletami, i innymi takimi bajerami. Proponowane kategorie:
- "Pytania i problemy": przedstawiamy problem dotyczący telefonu bądź podobnego urządzenia ( np. telefon sam się wyłącza, co mam zrobić?. Coś ten deseń )
- "Pobieralnia": tutaj by były linki do gier na telefon, tapet, motywów, piosenek mp3, filmów w formacie mp4, i innych bajerów.
- "Rozmowy o GSM": opinie, sugestie, i rozmowy o telefonach komórkowych, bądź tego typu rzeczach.
Jeśli chodzi o telefony to chyba tyle. Kolejna kategoria:
- "Filmy": tutaj znajdowały by się działy:
- "Rozmowy o filmach": opinie, sugestie, wszelkiego rodzaju "ale" o filmach. Wiadomo, pogawędki o filmach.
- "Polecane": polecamy Film, który ostatnio obejrzeliśmy, może komuś innemu wpadnie w gust, i zainteresują go aktorzy występujący w tym filmie, i tak dalej, i tak dalej.
Coś by się jeszcze nawinęło, odnośnie podkategorii w forum o filmach.
Kolejna kategoria, a mianowicie:
- Świat gier i E-Sportu: czyli wszystko co ma związek z grami komputerowymi, i światek e-sportu. Sądze, że nie potrzeba osobo robić działu na "Gry" i "Świat E-Sportu" chyba że ktoś (~yay~) ma przekonujący argument dlaczego trzeba je oddzielić. Kategorie pod ty forum:
- "Rozmowy i opinie o grach": przykład:
-" podoba mi się najnowszy Wiedźmin bo jest taki i taki "
-" mi sie bardziej podoba Skyrim, bo ma to i tamto " Wiadomo o co kaman :D
- "Zagrajmy razem!": czyli tak jak w temacie, jest bodajże wątek na forum, w którym yayabuzza zachęca do zagrania z nim i yayką w LOLa, także ten dział byłby od takich spraw. Temat mówi sam za siebie, nie musze dalej tłumaczyć.
- "Rozmowy o E-Sporcie": nie interesuje sie osobiście e-sportem, ale sądze że jeśli ktoś ma coś na ten temat do powiedzenia, to powie. Albo spyta się co to jest w ogóle ten e-sport, i na czym on polega.
Kolejny dział:
- "Polityka": przejde od razu do kategorii które by się tu znajdowały:
- "Rozmawiamy o polityce" - no koment.
- "Wszystko inne dotyczące polityki" - tutaj właściwie nie do końca wiem co by się znajdowało, ale uważam że jeśli ktoś pierwszy raczuci temat w tym dziale, to następne tematy będą się pojawiały same.
Ostatni dział, to oczywiście:
- Offtopic: czyli wszystko o czym chcemy napisać, czego nie ma w kategoriach powyżej.

No i to chyba tyle co miałem do przedstawienia, wszelkie pytania, opinie, sugestie i wytyczne, jak najbardziej mile widziane. Pytanie tylko odnośnie działów "na wesoło", "różne różniste różności" i "felietony lamersów"
Pisałem wyżej wymieniony tekst prawie 1.5h, więc doceńcie mój wkład w chęć poprawy forum na lepsze, i pomóżcie w jego ingerencję. Chce Waszych opinii co o tym sądzicie, czego brakuje, co jest zbędne, cokolwiek. Chce Waszych opinii, i liczę na odzew.

Oschi

Zawsze pomocny

• Awatar użytkownika
  • Zawsze pomocny
  • Postawione piwa: 70
  • Otrzymane piwa: 94

(#6) Napisano 31 mar 2013, o 16:14

Osobiście doceniam wkład i pomysł ale moim zdaniem to nie ma sensu.

Powód??

Pamiętam jak sam to wszystko usunąłem w pizdu gdyż nikt nie pisał tych tematach i po roku istnienia forum było w tym łącznie około 10 tematów po 2/3 posty

Uważam ze zainteresowanie tymi tematami będzie znikome, już teraz czasem jest trudno aby było dużo nowych postów czy tez wiadomości na SB a co byłoby w tych tematach

Oczywiście jeśli się mylę i popyt na takie tematy byłby duży to jak najbardziej jestem źa wprowadzeniem tych zmian.
"Kolejny stracony dzień z życia poza kontrolą ... "
"Umiesz liczyc ? - Licz na Siebie"

Obrazek

Obrazek

Poison2607

• Awatar użytkownika

(#7) Napisano 31 mar 2013, o 16:56

Jeśli dalibyście mi możliwość poprowadzenia i zrobienia tych działów osobiście, to na próbe można by zobaczyć, czy takie działy mają sens. Postaram się coś ta zdziałać, i zobaczymy czy to będzie miało ręce i nogi.

NuDnYxD aka Ricky

• Awatar użytkownika

(#8) Napisano 1 kwie 2013, o 22:22

Jam jest za jeżeli Poison się tym zajmie.

Majsterro

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Postawione piwa: 1
  • Otrzymane piwa: 1

(#9) Napisano 2 kwie 2013, o 12:54

drugie gamecenter chcecie zrobic ?
Obrazek

Szyderca

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Postawione piwa: 0
  • Otrzymane piwa: 37

(#10) Napisano 2 kwie 2013, o 13:49

póki co odpada, jak już wyżej zostało napisane te fora będą świecić pustkami.

Pomysł bardzo fajny, ale kto będzie rozmawiał o Polityce na forum CS? Może ze 2 osoby :)

Za mało użytkowników ma to forum, aby się bawić w coś takiego, a dużo osób wpada na forum sprawdzić tematy dotyczące serwera na którym gra/adminuje, i zobaczyć główne tematy typu "propozycje/ zmiany/ pytania", no i czasem popisać na SB i wychodzą, lub "wiszą" na forum :)
Obrazek

W imię dążenia do tego by być prawdziwym
W imię tej siły zwanej przez ludzi niemożliwym

sztuką jest żyć, a prawdziwym arcydziełem żyć i nie zejść na psy

Poison2607

• Awatar użytkownika

(#11) Napisano 2 kwie 2013, o 14:26

Ale zastanawia mnie czemu Wy z góry mówicie jak będzie ? O polityce można porozmawiać z CZK i Tylerem np. nawet nie dacie mi szansy żebym coś takiego zrobił...

Poison2607

• Awatar użytkownika

(#12) Napisano 11 kwie 2013, o 15:02

Odświeżam, czekam na jakiś werdykt. Dajcie mi spróbować się tym zająć, nie skazujcie z góry mojego pomysłu na niepowodzenie.

Darky

ZBANOWANY CSL

• Awatar użytkownika
  • ZBANOWANY CSL
  • Postawione piwa: 3
  • Otrzymane piwa: 1

(#13) Napisano 11 kwie 2013, o 20:18

Jak dla mnie może być.

Skoro Poison się zadeklarował, że się tym zajmie to czemu mu nie dać szansy?

POPIERAM.!!
Obrazek

Axl

Główny Administrator

• Awatar użytkownika
  • Główny Administrator
  • Postawione piwa: 46
  • Otrzymane piwa: 364

(#14) Napisano 11 kwie 2013, o 21:42

Myślę że w sobotę sobie siądziemy i ogarniemy troszke dolną część forum.
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

Poison2607

• Awatar użytkownika

(#15) Napisano 11 kwie 2013, o 21:48

Ok, dzięki za odzew. Jakby co to napisze.

Wróć do Propozycje / Pytania / Zażalenia / Sprawy ogólne serwerów