Nasze Serwery
  Nazwa Serwera Adres IP Monitor Mapa Gracze Status  
DeathMatch [NS/S]80.72.42.104:27015/OfflinePOŁĄCZ
TS3cs-lamers.com3/60OnlinePOŁĄCZ
Ooops, coś poszło nie tak :( Axl już pracuje!

Problem z choke

Masz problem z CS ? - wyraź "To".

PAN

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 79
  • Dołączył: 21 mar 2014, o 00:02
  • Lokalizacja: Cieszyn
  • Postawione piwa: 10
  • Otrzymane piwa: 8

(#1) Napisano 5 mar 2015, o 21:08

Siema
Mam problem z choke cały czas mi skacze od 0 do 50 ,70 rużnie czasami jest ok czytalem już o tym dużo ale nie umie sobie z tym poradzić ;/ ps tylko na lamersach tak mam na innych jest ok jak ktoś coś będzie wiedział to browar leci :P neta mam z tp
BenQ

Tosia

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 394
  • Dołączył: 20 sty 2015, o 00:52
  • Postawione piwa: 57
  • Otrzymane piwa: 78

(#2) Napisano 5 mar 2015, o 21:16

Jaka prędkość łącza?

PAN

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 79
  • Dołączył: 21 mar 2014, o 00:02
  • Lokalizacja: Cieszyn
  • Postawione piwa: 10
  • Otrzymane piwa: 8

(#3) Napisano 5 mar 2015, o 21:22

niby 10 ale zara zapodam z speed testu wynik
BenQ

PAN

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 79
  • Dołączył: 21 mar 2014, o 00:02
  • Lokalizacja: Cieszyn
  • Postawione piwa: 10
  • Otrzymane piwa: 8

(#4) Napisano 5 mar 2015, o 21:25

http://www.speedtest.pl/test/104804219[/IMG][/URL]
BenQ

Tosia

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 394
  • Dołączył: 20 sty 2015, o 00:52
  • Postawione piwa: 57
  • Otrzymane piwa: 78

(#5) Napisano 5 mar 2015, o 21:42

Prawda jest taka że choke nie pochodzi tylko i wyłącznie z jakości połączenia z serwerem, i nawet jeżeli masz choke to może to być spowodowane chwilowymi spadkami fps (bardzo często takie spadki fps powodują skaczący choke), czyli twój net nawala pokazuje 3Mb/s to średnio nie za dużo jak na 32 sloty, 32 graczy generuje obciążenie dla łącza przez co kiedy nie wyrabia ono powoduje podskoczenie choke, co to dokładnie za net czy kablowy czy radiówka a może przez tel? Wtedy będzie można dokładniej ogarnąć sprawę

PAN

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 79
  • Dołączył: 21 mar 2014, o 00:02
  • Lokalizacja: Cieszyn
  • Postawione piwa: 10
  • Otrzymane piwa: 8

(#6) Napisano 5 mar 2015, o 21:45

przez telefon,ruter livebox,wlasnie spadki fps tez mam ale rzadko ale kiedy fps skacze to jest i choke
BenQ

PAN

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 79
  • Dołączył: 21 mar 2014, o 00:02
  • Lokalizacja: Cieszyn
  • Postawione piwa: 10
  • Otrzymane piwa: 8

(#7) Napisano 5 mar 2015, o 21:47

wiec możliwe ze to przez fps ale jak je ustabilizować ? xd
BenQ

Tosia

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 394
  • Dołączył: 20 sty 2015, o 00:52
  • Postawione piwa: 57
  • Otrzymane piwa: 78

(#8) Napisano 5 mar 2015, o 22:07

Więc przechodzimy do rzeczy:
Odpalamy Cs'a i ściągamy go na pasek
Klikamy Prawym przyciskiem myszy na pasek zadań i wybieramy opcje "Uruchom menadżera zadań"
W menadżerze zadań wybieramy zakładkę procesy i szukamy naszego cs'a
W przypadku platformy STEAM szukamy hl.exe a na NS szukamy cstrike.exe
Po znalezieniu tej pozycji klikamy znów Prawym przyciskiem myszy na (hl.exe) lub (cstrike.exe) i wybieramy ustaw priorytet i ustawiamy wysoki
Po ustawieniu priorytetu wyskoczy nam okienko i klikamy Zmień priorytet
Po zmienieniu priorytetu nasz komputer będzie większą "uwagę" przykładał do naszego CS'a

Dziwi mnie to ze masz neta 10Mb/s a wyciąga tylko 3Mb/s. Masz bardzo duży spadek od centrali Orange, niestety Orange nie jest dobrym dostawcą internetu. Jak to nie pomoże to spróbuj komendami są dostępne w Google ale nie wiem czy to coś da jak dla mnie to wina neta jest. Albo proponuje zmienić dostawcę jak jest możliwość. Może ktoś ma inne propozycje. A co jeszcze może zmień grafikę na mniejszą żeby wymagania były mniejsze, trochę się pobaw z tym.

PAN

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 79
  • Dołączył: 21 mar 2014, o 00:02
  • Lokalizacja: Cieszyn
  • Postawione piwa: 10
  • Otrzymane piwa: 8

(#9) Napisano 5 mar 2015, o 22:13

oki thx cos pomogło ale nie za dużo tak domyslam sie ze to wina neta ale jak narzie nie moge go zmienic bo umowa itp
BenQ

Chrupus

    ZBANOWANY CSL

  • Awatar użytkownika
  • ZBANOWANY CSL
  • Posty: 192
  • Dołączył: 3 lis 2014, o 17:23
  • Lokalizacja: Nieznana
  • Postawione piwa: 68
  • Otrzymane piwa: 58

(#10) Napisano 6 mar 2015, o 00:06

Na fps'y pomaga też i zmniejszenie rozdzielczości ;) Dodatkowo możesz wyłączyć modele HD :)
Jam, który przebudza się,
Jest Boskim Smokiem, który skradł Bogu prawo dominacji
Śmieję się z nieskończoności i odrzucam marzenia,
I zatopię was w najgłębszych czeluściach szkarłatnej męczarni!
Obrazek

'Hunter

    Zawsze pomocny

  • Awatar użytkownika
  • Zawsze pomocny
  • Posty: 230
  • Dołączył: 8 lut 2013, o 13:53
  • Lokalizacja: Jutrosin
  • Postawione piwa: 35
  • Otrzymane piwa: 46

(#11) Napisano 6 mar 2015, o 00:23

spróbuj też cl_weather 0


mi bardzo pomogło wyłączenie pogody w fps i choke :)
"Dam ci jedno takie słowo,
Jeden taki dzień.
Mam ogień który płonie i rozrywa cień
Znam chwile co jak nóż przecinają sznur.
Dam ci jedno takie słowo które zburzy mur."

Beton

    Na przepustce

  • Awatar użytkownika
  • Na przepustce
  • Posty: 500
  • Dołączył: 26 gru 2014, o 11:21
  • Lokalizacja: Szczyt
  • Postawione piwa: 163
  • Otrzymane piwa: 99

(#12) Napisano 6 mar 2015, o 07:40

1.Wyłącz synchronizacje pionową w karcie graficznej
2.Przesuń o jedno pasek w karcie graficznej w strone wydajności i ustaw odświeżanie monitora na bodajże 75 hz to w sumie jest metoda,aby mieć stałe 100 fps bez spadków może pomoże :)

Axl

    Główny Administrator

  • Awatar użytkownika
  • Główny Administrator
  • Posty: 3302
  • Dołączył: 18 kwie 2011, o 03:53
  • Postawione piwa: 48
  • Otrzymane piwa: 364

(#13) Napisano 6 mar 2015, o 12:43

Ale czarujecie :]
Czy wy widzicie co piszecie?
W nocy cos dodam od siebie, ale Beton prosze rozwin mysl jak to dziala ze gdy ustawisz 75 bedzie miec 100 ? Haha
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

Beton

    Na przepustce

  • Awatar użytkownika
  • Na przepustce
  • Posty: 500
  • Dołączył: 26 gru 2014, o 11:21
  • Lokalizacja: Szczyt
  • Postawione piwa: 163
  • Otrzymane piwa: 99

(#14) Napisano 6 mar 2015, o 15:08

Ja napisałem co ma zrobić jesli chce zwiekszyc fps synchronizacja to podstawa jeśli gra na steam to sa jeszcze jakieś parametry startowe,ale jakie to już nie wiem.

Ayzee

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 4
  • Dołączył: 13 sie 2014, o 21:40
  • Postawione piwa: 4
  • Otrzymane piwa: 0

(#15) Napisano 6 mar 2015, o 18:56

Jak ktos chce sobie zwiekszyc fps to wklajacie to "-nofbo -noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd" do opcji uruchamiania (biblioteka steam i wlasciwosci cs) potem tylko fps_override 1 w konsoli. Fps super :)

Wróć do Problemy



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

Wymiana linkami: cs-hax.comLamernialamernia/a> •