Nasze Serwery
  Nazwa Serwera Adres IP Monitor Mapa Gracze Status  
DeathMatch [NS/S]80.72.42.104:27015/OfflinePOŁĄCZ
TS3cs-lamers.com3/60OnlinePOŁĄCZ
Ooops, coś poszło nie tak :( Axl już pracuje!

laptop pod cs go bedzie dobry ?

Rozmowy związane ze sprzętem komputerowym.

PAN

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 79
  • Dołączył: 21 mar 2014, o 00:02
  • Lokalizacja: Cieszyn
  • Postawione piwa: 10
  • Otrzymane piwa: 8

(#1) Napisano 29 wrz 2015, o 15:35

http://allegro.pl/gaming-asus-g751-i7-4 ... lluserscro
BenQ

paranormal

    Admin serwera:
    DD2! FFA! ABW CSL!

  • Awatar użytkownika
  • Moderuje co chcę :)
  • Posty: 1318
  • Dołączył: 11 mar 2013, o 18:32
  • Lokalizacja: Nowa Dęba
  • Postawione piwa: 65
  • Otrzymane piwa: 357

(#2) Napisano 29 wrz 2015, o 15:37

i7 4 rdzenie. Jasne, że dobry. Najważniejszy jest procek do GO.
Obrazek
Nie oglądaj się za siebie bo Ci z przodu ktoś przyjebie.

Parker

    Admin serwera:
    DD2! FFA! ABW CSL!

  • Awatar użytkownika
  • Zawsze pomocny
  • Posty: 2083
  • Dołączył: 16 kwie 2013, o 23:41
  • Lokalizacja: Tarnobrzeg
  • Postawione piwa: 112
  • Otrzymane piwa: 221

(#3) Napisano 29 wrz 2015, o 16:30

Ja na laptopie sprzed 2 lat ( kupiłem za 2 tysiaki ) mam ok. 70 fps Tam mam i3 2,3 GHz. Więc na tym chyba wyciągniesz o wiele więcej fps ;)
Obrazek
Obrazek

~ yay ~, for Equestria!

    Admin serwera:
    SZMAJL

  • Awatar użytkownika
  • DIDZEJ CSL
  • Posty: 1411
  • Dołączył: 20 gru 2012, o 17:23
  • Postawione piwa: 29
  • Otrzymane piwa: 195

(#4) Napisano 29 wrz 2015, o 16:43

4.3 kg? 17.3"?
Zastanów się czy Ty naprawdę potrzebujesz laptopa, bo kupujesz wielką krowę za wielkie pieniądze - przenośne to to raczej nie będzie i jeśli masz miejsce to stacjonarka nie dość, że wyjdzie taniej... to jeszcze będziesz mógł tam sobie pozmieniać/dołożyć części kiedyś.

16GB RAMu w 95% Ci nie jest potrzebne - chyba, że to ma jednak zastosowanie zarobkowe/hobbystyczne i będziesz tam kilka wirtualek odpalał.
Mam wątpliwości co do ekranu - nie bardzo chce mi się czytać (pozostawiam to Tobie), ale znaczna cześć tych dotykowych nie ma dobrych osiągów.
Poza tym jak chcesz wydać tyle kasy to leciałbym jednak w monitor 120/144Hz.

No i z aukcji co dałeś, abyś był świadomy - to nie jest nowy sprzęt, a używany/naprawianow/klepnięty przez serwis ASUSa.
Pochodzenie ASUS Outlet - Zwroty konsumenckie wprowadzone do ponownej sprzedaży.

Aha i kupowanie teraz laptopa za taką kasę bez SSD to porażka. Ja wiem, że wszystkie gry Ci się nie zmieszczą tam, ale sam system operacyjny dostaje niesamowitego kopa. Ktokolwiek przesiadł się na SSD nie wróci do HDD. Poszukaj jednak takich z SSD+HDD albo w tym wymień ten napęd DVD na SSD i przeinstaluj system ;-D
PASSION! Już wkrótce :happymeat:
[sbyoutube2]https://www.youtube.com/watch?v=2WdgaX0IlFA[/sbyoutube2]

Rudziutka

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 2052
  • Dołączył: 13 sie 2013, o 23:14
  • Lokalizacja: Leśna Podlaska
  • Postawione piwa: 510
  • Otrzymane piwa: 780

(#5) Napisano 29 wrz 2015, o 16:44

http://shop.lenovo.com/pl/pl/laptops/le ... ecyfikacja

A ja bym proponowała coś z Lenovo do gier, jak dla mnie najlepszy.

PAN

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 79
  • Dołączył: 21 mar 2014, o 00:02
  • Lokalizacja: Cieszyn
  • Postawione piwa: 10
  • Otrzymane piwa: 8

(#6) Napisano 29 wrz 2015, o 16:47

no wlasnie stacjonarka odpada bo jeste zagranica
BenQ

hempgru

    Na przepustce

  • Awatar użytkownika
  • Na przepustce
  • Posty: 203
  • Dołączył: 27 gru 2014, o 15:20
  • Lokalizacja: Kąty Wrocławskie
  • Postawione piwa: 69
  • Otrzymane piwa: 12

(#7) Napisano 29 wrz 2015, o 19:01

Na lapka do gry to sie nadaje wiec luzik

Axl

    Główny Administrator

  • Awatar użytkownika
  • Główny Administrator
  • Posty: 3305
  • Dołączył: 18 kwie 2011, o 03:53
  • Postawione piwa: 45
  • Otrzymane piwa: 364

(#8) Napisano 29 wrz 2015, o 19:02

Komfortowo na tym w go i tak nie pograsz.
A co do stacjonarki za granica, to nie wiem gdzie tu widzisz problem xD
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

Czas ponoc goi rany Nagroda (1)

    Admin serwera:
    DD2, FFA, DM, ABW CSL

  • Awatar użytkownika
  • Moderuje co chcę :)
  • Posty: 1093
  • Dołączył: 1 lut 2014, o 17:57
  • Lokalizacja: Łódź
  • Postawione piwa: 29
  • Otrzymane piwa: 407

(#9) Napisano 29 wrz 2015, o 19:11

Zgadzam się z przedmowcami. Za taki hajs możesz kupić lepszy komputer a przede wszystkim z możliwością rozbudowy na przyszłość, co do ramu to polecam 8gb, chociaż GTA 5 ma apetyt na ram i wielozadaniowosc z włączoną grą może być problemem ale myślę że tylko w tej grze jest taki problem a zresztą możesz xp zainstalować by zaoszczędzić wykorzystanie ramu;D co do zestawu ok oprócz ramu i brakiem ssd, ale co do komputera do gier polecam stacjonarki, no chyba że się uprzesz to Twój wybór, Twoje pieniądze ;)

Sivi

    Zawsze pomocny

  • Awatar użytkownika
  • Zawsze pomocny
  • Posty: 998
  • Dołączył: 31 mar 2014, o 14:41
  • Lokalizacja: Orzesze
  • Postawione piwa: 83
  • Otrzymane piwa: 143

(#10) Napisano 29 wrz 2015, o 19:37

http://allegro.pl/msi-ge72-apache-i7-57 ... 60715.html

Gorąco polecam. Perfekto :)
Obrazek

Axl

    Główny Administrator

  • Awatar użytkownika
  • Główny Administrator
  • Posty: 3305
  • Dołączył: 18 kwie 2011, o 03:53
  • Postawione piwa: 45
  • Otrzymane piwa: 364

(#11) Napisano 29 wrz 2015, o 19:58

Sorry ale xp sie nie nadaje do kompa ktory ma wiecej jak dwa rdzenie i 2GB ramu. XP wtedy nie wie jak to spozytkowac niczym kot srajacy na pustyni xD
Ten system powstawal gdy normą bylo 128MB... BTW XP obsluzy do 4GB pamieci... . TAK WIEC WARA OD XP!!!

16GB ramu mam i to dosc szybkiej pamieci. Jedyny plus i roznica miedzy 8GB ze gra sie szybciej minimalizuje i odpala z paska

Kupuj blaszaka i sie ciesz wydajnoscia...
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

Czas ponoc goi rany Nagroda (1)

    Admin serwera:
    DD2, FFA, DM, ABW CSL

  • Awatar użytkownika
  • Moderuje co chcę :)
  • Posty: 1093
  • Dołączył: 1 lut 2014, o 17:57
  • Lokalizacja: Łódź
  • Postawione piwa: 29
  • Otrzymane piwa: 407

(#12) Napisano 29 wrz 2015, o 20:03

:facepalm: Fakt zapomnialem o tym że xp ma takie ograniczenia mój błąd

SrutututuPeczekDrutu

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 104
  • Dołączył: 4 lip 2015, o 20:30
  • Lokalizacja: Kirkcaldy
  • Postawione piwa: 20
  • Otrzymane piwa: 19

(#13) Napisano 29 wrz 2015, o 20:08

Tyle kasy za laptop do gry? Popieram przedmówców. Zastanów się... bo za takie pieniądze to faktycznie będziesz miał wypasioną stacjonarkę. A przewieźć stacjonarkę to nie problem. Do cs-go wystarczy http://allegro.pl/lenovo-y50-70-i5-4210 ... 35063.html Grałem na nim i polecam. A różnica cenowa jest dość spora. A, że technologia idzie tak szybko do przodu to za 5 lat będziesz pewnie zastanawiał się nad nowszym. Więc nie ma sensu wydawać tyle kasy.
Obrazek

eisbeej

    Kobitka

  • Awatar użytkownika
  • Kobitka
  • Posty: 43
  • Dołączył: 25 gru 2014, o 19:17
  • Lokalizacja: Lublin
  • Postawione piwa: 130
  • Otrzymane piwa: 71

(#14) Napisano 29 wrz 2015, o 20:15

Użytkownik Rudziutka napisał:
http://shop.lenovo.com/pl/pl/laptops/lenovo/y-series/y50/#tab-specyfikacja

A ja bym proponowała coś z Lenovo do gier, jak dla mnie najlepszy.



Zdecydowanie się zgadzam, sama oglądałam ostatnio laptopy Lenovo z serii, którą wyprowadzili właśnie z myślą o graczach, miałam możliwość "wypróbowania" lapka do gry w CoD i powiem, że laptop sprawdza się zajebiście, nie wiem, czy to konkretnie ten, który wskazała Ruda, ale z tej serii są świetne. Facet powiedział sam, że jeśli miałby wybrać między stacjonarnym, a lapkiem z tej serii-bez zawahania wybrałby lapka.
Sama zresztą mam Lenovo jak Ruda (nie z tej serii, ma niemal rok i dałam za niego nie mało) i również potwierdzam: spisuje się świetnie w CS.

EDIT: Miałam się odnieść do przeróbek i zapomniałam: z racji iż świat idzie do przodu, Lenovo przygotował się na to, aby kupiec mógł w każdej chwili w trakcie trwania gwarancji (którą w każdej chwili można przedłużyć) przyjść do danego sklepu i wszelkie "unowocześnienia" zrobią od ręki, można zawsze zmienić coś z ramem, rzekomo niezawodnym systemem chłodzenia i kartą graficzną na zniżkach adekwatnych do zakupu danego modelu.
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2015, o 20:21 przez eisbeej, łącznie zmieniany 1 raz

'Hunter

    Zawsze pomocny

  • Awatar użytkownika
  • Zawsze pomocny
  • Posty: 230
  • Dołączył: 8 lut 2013, o 13:53
  • Lokalizacja: Jutrosin
  • Postawione piwa: 35
  • Otrzymane piwa: 46

(#15) Napisano 29 wrz 2015, o 20:18

Z tych tu propozycji, z tego co podano, zdecydowanie msi od Siva.
"Dam ci jedno takie słowo,
Jeden taki dzień.
Mam ogień który płonie i rozrywa cień
Znam chwile co jak nóż przecinają sznur.
Dam ci jedno takie słowo które zburzy mur."

Wróć do Sprzet



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Wymiana linkami: cs-hax.comLamernialamernia/a> •

cron