Nasze Serwery
  Nazwa Serwera Adres IP Monitor Mapa Gracze Status  
FFA [NS/S]145.239.236.245:27015de_nuke26/32OnlinePOŁĄCZ
TS3cs-lamers.com10/124OnlinePOŁĄCZ
Na naszych serwerach napierdala obecnie 26 graczy, maksymalnie może grać ich 32. Daje to zapełnienie rzędu 81.25% :-)

odpaly. namieszane w portach i ss'y

mrw_tv

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Postawione piwa: 0
  • Otrzymane piwa: 0

(#1) Napisano 5 lut 2013, o 12:23

na dobry poczatek to:
PABLO[t] : czarna mamba bylem juz sprawdzany wiec wiesz jajka mozesz mi ...:)

dlaczego ten gracz ma takie zdanie? ktos kto byl sprawdzany raz nie bedzie juz u was sprawdzany???

e?! :facepalm:

kolejna sprawa. staram sie to tlumaczyc tu i owdzie, ale tylko do nielicznych adminow to trafia. glownie do tych ktorzy sluchaja/czytaja z uwaga. no i oczywiscie do tych ktorzy sami takiego czegos nie potrzebuja uzywac...
chodzi mi o anty-ss. jesli ktos ma DOWODY na to ze sie myle prosze o niezwloczne ich przedstawienie. proby objasnienia w/w koncza sie czasem dla mnie permanentnym banem za bzdure od admina ktorego przylapie na stosowaniu. (rabarbar - admin a.l)

ponizej przykladowy wydruk z konsoli:

[IP] printing all players IPs
[IP] 1: 'ZAPO*' (CT) -- 89.239.66.xx:27005 [STEAM_0:0:230443x]
[IP] 2: 'Qun' (TERRORIST) -- 93.154.157.xx:27005 [STEAM_0:0:394488x]
[IP] 3: 'K a Z' (CT) -- 82.139.165.xx:27005 [STEAM_ID_LAN]
[IP] 4: 'grzegorz wegorz' (TERRORIST) -- 195.26.76.xx:27005 [STEAM_0:0:2367x]
[IP] 5: 'Sexy Team # blacharz' (CT) -- 91.146.202.xx:63956 [STEAM_ID_LAN]
[IP] 6: 'Czarna Mamba' (TERRORIST) -- 87.175.253.xx:27005 [STEAM_0:0:56071x]
[IP] 7: 'Casio Player' (CT) -- 82.6.146.xx:27005 [STEAM_ID_LAN]
[IP] 8: 'PABLO[t]' (CT) -- 94.240.34.xx:27005 [STEAM_0:0:394196x]
[IP] 9: 'piekielny' (TERRORIST) -- 81.219.113.xx:27005 [STEAM_0:0:175175x]
[IP] 10: ':)_(* CZARNY' (TERRORIST) -- 89.171.250.xx:27005 [STEAM_ID_LAN]
[IP] 11: 'Kokkks' (CT) -- 83.31.65.xx:27005 [STEAM_ID_LAN]
[IP] 12: 'Onanizer' (TERRORIST) -- 213.108.115.xx:27005 [STEAM_0:0:204574x]
[IP] 13: 'DIXON' (TERRORIST) -- 37.190.160.xx:27005 [STEAM_0:0:32759x]
[IP] 14: '`nXo' (CT) -- 194.181.131.xx:27005 [STEAM_0:1:599229x]
[IP] 15: 'c.pRYK' (CT) -- 83.26.39.xx:27005 [STEAM_0:0:20357430x]
[IP] 16: 'JaRZaBeK' (CT) -- 86.21.43.xx:27005 [STEAM_0:0:19199132x]
[IP] 17: 'Szmaciak ;)' (TERRORIST) -- 178.182.153.xx:27005 [STEAM_ID_LAN]
[IP] 18: 'Tablica' (CT) -- 195.241.156.xx:27005 [STEAM_0:1:204705x]
[IP] 19: 'gdzie te hajty obiecan3' (TERRORIST) -- 83.7.226.xx:27005 [STEAM_0:0:156494x]
[IP] 20: 'MaJ$TeR' (TERRORIST) -- 83.24.243.xx:27005 [STEAM_ID_LAN]
[IP] 21: 'CS_Lamers HLTV' (SPECTATOR) -- 5.9.86.xx:27363 [HLTV]

jak widzicie adres ip jaki mozna uzyskac przez wpisanie w konsole amx_ip sklada sie z dwoch czesci:

[IP] 7: 'Casio Player' (CT) -- 82.6.146.xx:27005 [STEAM_ID_LAN]
adresu "wlasciwego" --------^^^^ | ^^^^ numeru portu klienta

jesli jakis gracz wam podpada, gracze sie skarza etc. warto przed zrobieniem fotek sprawdzic port danego klienta bo moze sie okazac ze caly wasz wysilek poszedl na marne jak widzicie, ze koles celuje zza 4ech scian po postaciach a fotki wychodza czyste.

port klienta (dla c-s1.6) z reguly powinien byc 27005, jesli jest inny moga byc tego trzy przyczyny:

1. gracz ktorego sprawdzasz to hltv. (ktore musi byc na innym porcie)
2. gracz gra z sieci osiedlowej, gdzie serwery/bramki takowych sieci (jesli gra wiecej niz jeden gracz z wewnatrz) przypisuja wewnetrznym adresom ip rozne porty klienta podczas laczenia sie do tej samej gry.
3. gracz gra na antyss ktorego efektem ubocznym jest zmieniony port klienta.
jesli gracz uzywa tej pomocy dosc dlugo jest w stanie nauczyc sie ukrywac ten fakt i wtedy staje sie wrecz niewykrywalny.

na szczescie gracze tacy staja sie po pewnym czasie mniej ostrozni i wtedy daje sie ich zlapac. dlatego rowniez apel do adminow:

Nie dajcie sie botom nauczyc grac na odpalach mowiac "to co ze haksi, przeciez to bot" bo ten bot pewnego dnia nauczy sie ukrywac to ze cos ma i bedziecie sie tlumaczyc ze "musi byc czysty, przeciez tyle juz tu gra". a pozniej zaskoczenie ze "jednak odpal???"

skad wiem ze tak jest? jako admina zastanawialo mnie czesto, jak to jest ze mimo iz mam pewnosc ze gracz celuje przez sciany, screeny wychodzily czyste. szukalem i znalazlem, pozniej jeszcze to sprawdzalem (kosztowalo mnie to 2 permy od adminow biegajacych z tym czyms), i wyniki przedstawiam wam.

wierzcie lub nie. mi to wisi, ale niestety tak jest.

prosze nie zamykac do srody rano. dajcie mi szanse odpisac :)
Gram na kalkulatorze,
bo każdy orze jak może.

Oschi

Zawsze pomocny

• Awatar użytkownika
  • Zawsze pomocny
  • Postawione piwa: 70
  • Otrzymane piwa: 94

(#2) Napisano 5 lut 2013, o 15:12

Odnosnie sprawdzania graczy - niketórzy na Naszej sieci dostaja bany po 5 razy i nie oznacza to koniec jego "przesladowania" :cool:

Odnosnie drugiej czesci z portami to czy sa na to jakies dowody "naukowe", czy ktos wiecej oprocz ciebie ma takie spostrzezenia, przemyslenia czy inne ??
"Kolejny stracony dzień z życia poza kontrolą ... "
"Umiesz liczyc ? - Licz na Siebie"

Obrazek

Obrazek

mrw_tv

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#3) Napisano 5 lut 2013, o 15:39

co do wielokrotnosci sprawdzania wystarczy mi powiedziec, ze nieraz slyszalem/czytalem od adminow (po opisaniu "na swiezo" zauwazonych sytuacji), ze ten czy ow byl juz sprawdzany i jest czysty... czesto gracze tacy sa zadomowieni na sieci ze wzgledu na to ze admini im ufaja (?) i sie koleguja. swego czasu zbanowalem mojego bratanka za wh (podejrzenie sluszne) i musial prosic samego ha o ub (jako jha mu nie dalem). kolesiostwu mowimy kategoryczne NIE

co do drugiego pytania : nie. z prostego powodu nie mam dowodow. nie mam antyss. kiedys probowalem nawet poszukac, ale spelzlo na niczym i jako ze uwazam granie na haksach za malo rozrywkowe, "olalem". kiedys nawet probowalem przekonac jednego z uzytkownikow antyss zeby mi podeslal, bo ciekawi mnie jak to dziala, ale chyba wszyscy a gory znamy odpowiedz jaka uzyskalem.
Gram na kalkulatorze,
bo każdy orze jak może.

majk

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Postawione piwa: 183
  • Otrzymane piwa: 114

(#4) Napisano 5 lut 2013, o 15:55

przeczytalem co napisales i szczerze nie ROZUMIE WOGOLE O CO CI CHODZI ;//

a co do tego:

Użytkownik mrw_tv napisał:
swego czasu zbanowalem mojego bratanka za wh (podejrzenie sluszne) i musial prosic samego ha o ub (jako jha mu nie dalem). kolesiostwu mowimy kategoryczne NIE

wkrotce sprzedasz swoja cala rodzine, jestes prze chujem

a ze jakcys koledzy, ze czysty, ze gra tutaj 8 lat, to sie mylisz, bo jest ostatni przyklad gracz o nicku 'natural' (qwe), ktory lizal wszystkim dupsko i staral sie o admina itd itp polecial za czity i to wlasnie za naszą pomoca wiec nie rozumie Cie wogle

mrw_tv

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#5) Napisano 5 lut 2013, o 16:26

Użytkownik majk napisał:
przeczytalem co napisales i szczerze nie ROZUMIE WOGOLE O CO CI CHODZI ;//

biorac pod uwage dalszy ciag twojej wypowiedzi, nie dziwi mnie to W OGOLE
Użytkownik majk napisał:
a co do tego:

Użytkownik mrw_tv napisał:
swego czasu zbanowalem mojego bratanka za wh (podejrzenie sluszne) i musial prosic samego ha o ub (jako jha mu nie dalem). kolesiostwu mowimy kategoryczne NIE

wkrotce sprzedasz swoja cala rodzine, jestes prze chujem

spodziewam sie reakcji ze strony administracji. a tobie czlowieku (choc moze obrazam w tym momencie innych przedstawicieli tego gatunku) pomieszaly sie lojalnosc z profesjonalizmem. lojalnie pomoglem mojemu bratankowi skontaktowac sie z ha po tym jak go profesjonalnie zbanowalem. nie mial za to do mnie zalu. znal ryzyko. proste? a obrazac to nie ty mnie.
Użytkownik majk napisał:

a ze jakcys koledzy, ze czysty, ze gra tutaj 8 lat, to sie mylisz, bo jest ostatni przyklad gracz o nicku 'natural' (qwe), ktory lizal wszystkim dupsko i staral sie o admina itd itp polecial za czity i to wlasnie za naszą pomoca wiec nie rozumie Cie wogle

ile masz takich przykladow? na szczescie dla niektorych (wciaz) graczy tej sieci musialem po wizycie siostrzenca wyrzucic caly c-s jaki mialem i postawic na nowo. nie bede wymienial z nickow, ale sa to osoby znane i lubiane, ktore przylapalem pozno w nocy na slabej starannosci w ukrywaniu odpalow.

wyczuwam wrogosc... czyzbys mial cos do ukrycia?
Gram na kalkulatorze,
bo każdy orze jak może.

Ned

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Postawione piwa: 20
  • Otrzymane piwa: 121

(#6) Napisano 5 lut 2013, o 17:45

To czemu demka nie wrzuciłeś jak ich starannie i profesjonalnie złapałeś, czyżbyś miał coś do ukrycia? :D

kacpi.

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Postawione piwa: 35
  • Otrzymane piwa: 13

(#7) Napisano 5 lut 2013, o 17:52

Pokaz jakis dowod to mozemy na ten temat porozmawiac :)

TYLER

• Awatar użytkownika

(#8) Napisano 5 lut 2013, o 19:08

A ja się przyznam, że byłem jednym z adminów, którym napisał o tym, że jakiś XXX czy ZZZ ma inny port i anty ss, ale nie zawsze to była prawda.
Nadmienię jednak, że tylko raz zbanowałem kogoś z innym portem, a sprawdzać to sprawdzam jest ZAWSZE.

Teraz mi powiedz proszę, bo widzę czasami graczy STEAM ze zmienionym portem. Oznacza to, że steam tak jakby nie wymusza/ustawia podstawowego?

Pozdrawiam.

Oschi

Zawsze pomocny

• Awatar użytkownika
  • Zawsze pomocny
  • Postawione piwa: 70
  • Otrzymane piwa: 94

(#9) Napisano 5 lut 2013, o 19:45

Użytkownik kacpi. napisał:
Pokaz jakiś dowód to możemy na ten temat porozmawiać :)

Właśnie o to chodzi Kacpi, gość Nam daje wskazówkę ź której możemy skorzystać lub nie a to już zależy od Nas cźy ją wykorzystamy.

Osobiście jestem typem człowieka który jak nie dotknie to nie uwierzy dlatego jestem skłonny przyjrzeć się temu bliżej i jeśli trzeba to nawet przeprowadzić jakieś testy czy obserwacje. Myślę źe jeśli CZK jest chętny + ktoś jeszcze bo pewnie AXL jest "too busy".
Panie telewizorku bądź Pan pewny źe nie lubimy cźiterów.

Majk jeśli nawet mój brat lub siostra by cźitowali na Lamersach to bądź pewny dostali by dożywotniego bana na tym serwerze i to nie jest nic dziwnego.

p.s Czy te podejrzenia to Masz ź Naszej sieci czy ź innych serwerów. Jeśli ź Naszej mogę prosić o listę podejrzanych ?? (DO WGLĄDU TYLKO WYŻSZEJ ADMINISTRACJI)
"Kolejny stracony dzień z życia poza kontrolą ... "
"Umiesz liczyc ? - Licz na Siebie"

Obrazek

Obrazek

~ yay ~, for Equestria!

Admin serwera:
    SZMAJL

• Awatar użytkownika
  • DIDZEJ CSL
  • Postawione piwa: 29
  • Otrzymane piwa: 195

(#10) Napisano 5 lut 2013, o 20:28

Użytkownik TYLER napisał:
Teraz mi powiedz proszę, bo widzę czasami graczy STEAM ze zmienionym portem. Oznacza to, że steam tak jakby nie wymusza/ustawia podstawowego?

Port możesz sobie zmienić w konfiguracji - nawet wypadałoby jak gra więcej niż jedna osoba z tego adresu.
Użytkownik może być za NATem i taki port dostał, nie wszyscy mają publiczne adresy.

A sprawdzać graczy to należy z sensem, nie co 15 minut im screeny robić. Skoro raz czy dwa razy screeny już miał to nie trzepiemy mu screenów 'kontrolnie', bo zabija.Tylko na podstawie jakiś sensownych przesłanek. A do tego co gracz uważa to już jego problem i zapytaj się go o to, nie nas :D.

Swoją drogą co da patrzenie na port gracza (nawet jeśli ma anty-ss-cokolwiek). Sugerujesz, że graczom ze standardowym portem można trzaskać screeny, a tym z niestandardowym to trzeba demka kręcić? Poza tym nie widzę najmniejszego powodu dlaczego anty-ss miałby port zmieniać - chyba, że to jakiś dodatkowy feature/żart autora - tak jak kręcące się śmigłowce-aimboty...
PASSION! Już wkrótce :happymeat:
[sbyoutube2]https://www.youtube.com/watch?v=2WdgaX0IlFA[/sbyoutube2]

mrw_tv

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#11) Napisano 6 lut 2013, o 04:38

@ Ned: jak napisalem, zgubilem te demka razem z cs tory musialem usunac.
@ CeZeT: nic nie znajdziesz... kto sie przyzna do haxa ktory jest niewykrywalny (prawie)?
@ Tyler: moglem sie posliznac raz czy drugi, ale od tego jestescie Wy.
@ yay: to sie miesci w kategorii osiedlowka??? czy... po co krecic demka skoro jest hltv? wpisujesz thetime w say'u. polecam.
Gram na kalkulatorze,
bo każdy orze jak może.

Ned

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#12) Napisano 6 lut 2013, o 14:41

Cytat:
Zanim zaczniecie traktować kolegę TV lekceważąco, chciałbym zaznaczyć, że Jego doświadczenie administratorkie jest spore oraz fakt, że w porównaniu do niektórych ma mózg,

Moim skromnym zdaniem nieco spartolił, narobił hałasu bez demek i switaśnych fotek a takie sprawy to na PW "wyższej administracji" (określenie baj Oszi), bo teraz to już winni staną się ostrożniejsi i ch*ja ich złapiecie :(

mrw_tv

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#13) Napisano 6 lut 2013, o 15:29

jesli winni stana sie ostrozniejsi, bedzie to oznaczalo akurat tyle, ze przestana uzywac antyss i bedzie latwiej ich zlapac... do adminow bedzie nalezalo robienie im fotek, na ktorych powinny byc dowody oszustwa. to tylko in-plus... co do demek to udalo mi sie kilka wykopac... musze tylko obadac co na nich widac, bo krecilem hurtowo. co do fotek misiu, mowimy tu o antyss, wiec nie rozumiem...
Gram na kalkulatorze,
bo każdy orze jak może.

Ned

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#14) Napisano 7 lut 2013, o 21:27

Nie, będą odpalać tylko wtedy kiedy nie będzie adminów albo osób z nimi powiązanych, na pewno nie wpłynie to na szybkie ich wyłapanie, chyba że będą się trząść ze strachu w co nie wierze. Sfitaśne fotki możesz pominąć no, nie miały wpływu na sens zdania

mrw_tv

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#15) Napisano 8 lut 2013, o 04:56

[IP] 17: 'GIMBUS' (CT) -- 78.31.147.175:27005 [STEAM_0:0:1263459651] Czas: 02/08/2013 - 03:21:55
Gram na kalkulatorze,
bo każdy orze jak może.

Wróć do Archiwum DD2