Nazwa Serwera | Adres IP | Monitor | Mapa | Gracze | Status | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() | ![]() | 145.239.236.245:27015 | ![]() | de_nuke | 26/32 | ![]() | POŁĄCZ | |
![]() | ![]() | cs-lamers.com | ![]() | 10/124 | ![]() | POŁĄCZ | ||
Na naszych serwerach napierdala obecnie 26 graczy, maksymalnie może grać ich 32. Daje to zapełnienie rzędu 81.25% :-) |
Użytkownik Fallen napisał:
(...) Jeśli uważasz, że dostarczono ci wiadomość z powodu błędu, skontaktuj się z pomocą techniczną Steam w celu rozwiązania problemu.
Więcej informacji na ten temat: Umowa użytkownika Steam
Użytkownik huti napisał:Użytkownik Fallen napisał:
(...) Jeśli uważasz, że dostarczono ci wiadomość z powodu błędu, skontaktuj się z pomocą techniczną Steam w celu rozwiązania problemu.
Więcej informacji na ten temat: Umowa użytkownika Steam
Przecież napisali Ci, co masz zrobić.
Użytkownik ~ yay ~, for Equestria! napisał:Odwołać do supportu i męczyć ich. Do skutku, nie poddawać się po pierwszej odpowiedzi.
Tylko bądź świadoma, że to potrwa długo, bardzo długo. Support obecnie odpowiada raz na miesiac praktycznie ;<
Użytkownik ~ yay ~, for Equestria! napisał:Odwołać zawsze warto. Może na ten tym ticketów odpisują szybciej, bo są jakoś wyżej, cholera wie.
No i wiesz... jak jedno CI zbanowali, to i drugie mogą - lepiej to wyjaśnić
Użytkownik ZoRRo napisał:W 2011 roku jeszcze odpowiadali w 48h, teraz sam czekając na odpowiedź... w niedzielę minie 14dni, wtedy dostanę automatyczną wiadomość i zapewne dopiero, gdy napiszę ponownie, w ciągu 7 dni otrzymam pierwszą odpowiedź - prawdopodobnie. Raz już tak długo miałem, gdy mi zabrali grę, za którą podobno nie otrzymali zapłaty to latałem pomiędzy supportem steama, a supportem webmoney (taka ruska strona do płatności, coś jak paypal dla reszty świata)
Są 2 wyjścia, albo dajesz im za wygraną albo męczysz do oporu
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości