Nasze Serwery
  Nazwa Serwera Adres IP Monitor Mapa Gracze Status  
FFA [NS/S]145.239.236.245:27015de_prodigy1/32OnlinePOŁĄCZ
TS3cs-lamers.com7/124OnlinePOŁĄCZ
Na naszych serwerach napierdala obecnie 1 graczy, maksymalnie może grać ich 32. Daje to zapełnienie rzędu 3.13% :-(

Komputer do 1300

Rozmowy związane ze sprzętem komputerowym.

Emillo

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 30
  • Dołączył: 22 lis 2013, o 18:18
  • Lokalizacja: Lublin
  • Postawione piwa: 5
  • Otrzymane piwa: 0

(#1) Napisano 16 sty 2015, o 16:38

Jak w temacie, jaki polecacie PieC do 1300zł? czy ten http://allegro.pl/show_item.php?item=4994255633 jest wart swojej ceny?
Nie ma lipy! same sosny..

Czas ponoc goi rany Nagroda (1)

    Admin serwera:
    DD2, FFA, DM, ABW CSL

  • Awatar użytkownika
  • Moderuje co chcę :)
  • Posty: 1093
  • Dołączył: 1 lut 2014, o 17:57
  • Lokalizacja: Łódź
  • Postawione piwa: 29
  • Otrzymane piwa: 407

(#2) Napisano 16 sty 2015, o 16:55

Powiedz nam więcej, w co byś chciał pograć, czy to komputer do gier czy może rendering, czy tylko do internetu, chociaż po cenie nie spodziewam się drugiej opcji ;p
Tego co tu zaoferowali na aukcji bym w życiu nie kupił, bo wyższe mam wymagania ale jak mówię nie każdy ma takie same.
Opinie użytkownika z internetu o tej karcie: "To karta idealna do pasjansa, angry birds i wyświetlania filmów w Full HD"
Zgadzam się z tą opinia.

Emillo

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 30
  • Dołączył: 22 lis 2013, o 18:18
  • Lokalizacja: Lublin
  • Postawione piwa: 5
  • Otrzymane piwa: 0

(#3) Napisano 16 sty 2015, o 17:35

No do internetów mam obecny, ale to już bardziej kalkulator (Celeron D 2,93GHz, Radełon X1650 jeszcze pod AGP, 1GB RAMu) :D nawet na YT muszę zmniejszyć rozdzielczość na 360p bo na większych się tnie..
Także mi chodzi o PC żeby był już na lata, jak będzie do gier to i będzie do internetu :)
Nie ma lipy! same sosny..

czarnuch

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 64
  • Dołączył: 18 cze 2012, o 23:12
  • Postawione piwa: 6
  • Otrzymane piwa: 4

(#4) Napisano 16 sty 2015, o 20:44

licze ze Emillio sie nie obrazi i podepne sie do tematu. jako ze Lysy jest starym serwisantem pomoze:), interesuje mnie pudlo zeby posmigac np w rome total war 2. offensiwa itp. jakaz byla by tego cena mniej wiecej

Czas ponoc goi rany Nagroda (1)

    Admin serwera:
    DD2, FFA, DM, ABW CSL

  • Awatar użytkownika
  • Moderuje co chcę :)
  • Posty: 1093
  • Dołączył: 1 lut 2014, o 17:57
  • Lokalizacja: Łódź
  • Postawione piwa: 29
  • Otrzymane piwa: 407

(#5) Napisano 16 sty 2015, o 23:53

Emillo dalej nie odpowiedziałeś konkretnie, wiadomo że apetyt rośnie wraz z możliwościami.
W bf3 na tym sprzęcie pojdzie na minimum, a o nowszych grach zapomnij.
Czarnuch, nowy uzywany? :) Ludzie konkrety ;p

Sivi

    Zawsze pomocny

  • Awatar użytkownika
  • Zawsze pomocny
  • Posty: 998
  • Dołączył: 31 mar 2014, o 14:41
  • Lokalizacja: Orzesze
  • Postawione piwa: 83
  • Otrzymane piwa: 143

(#6) Napisano 17 sty 2015, o 01:20

Ehm, Nie istnieje cos takiego jak skrzynia do gier za 1,3 koła. I to jeszcze na lata :I Za 1300 to daloby rade znalezc Ci baze bez dysku i grafy. Dysk do przepiecia ze starego a grafa do dokupienia pozniej. Tylko wtedy intelowski procek bo na zintegrowanej amd ni chu ci nie odpali. Takze:
- Intel Core i3 4160 najwydajniejszy w cenie ktora Cie interere.
- Radeon R7 260X 2GB dobra grafa na ktorej pojdzie praktycznie wszystko, no wiedzmin juz nie wydoli nowy xD
- 4GB ramu DDR3 C7 powinno wystarczyc
- plyta glowna, tu sie nie znam ale szalu nie potrzebujesz
obudowa chlodzenie i zasilacz

Szału ten zestaw nie robi ale za lepszy licz 2 kafle

Podsumowujac 1500zł na sile sie zmiescisz, no max 1600,
Nic slabszego bo to by juz byla profanacja,

Pozdrawiam Siv :)

A i przy okazji kupuje sobie maszyne ktora zabije wiedzmina na ultra detalach :D
I5 4690k OEM
AMD R9 290X - MSI
16GB DDR5 - HyperX (Kingston)
256GB SSD (nie wiem)
Płyta z MSI co ogarnie sprawe
Obudowa i chłodzenie razem za 500zl z Silence PC albo CM
Zasilacz 1000W albo i 1500W :D
Obrazek

Czas ponoc goi rany Nagroda (1)

    Admin serwera:
    DD2, FFA, DM, ABW CSL

  • Awatar użytkownika
  • Moderuje co chcę :)
  • Posty: 1093
  • Dołączył: 1 lut 2014, o 17:57
  • Lokalizacja: Łódź
  • Postawione piwa: 29
  • Otrzymane piwa: 407

(#7) Napisano 17 sty 2015, o 01:29

Siv po co Ci taki zasilacz ;o
Już mówiłem w gry nowe na tym sprzęcie kolega nie pogra, ale "coś tam" pójdzie.
Ale zgodze się z Siv'em
Zmień grafe po prostu i będzie o niebo lepiej.
No i wiadomo AMD<INTEL .

Emillo

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 30
  • Dołączył: 22 lis 2013, o 18:18
  • Lokalizacja: Lublin
  • Postawione piwa: 5
  • Otrzymane piwa: 0

(#8) Napisano 17 sty 2015, o 10:40

AMD APU A8-6600K 3,9 (czy może Celeron G1820 (2M, 2.70 GHz?)
XFX Radeon R7 260X Core Edition 1GB GDDR5
GoodRam DDR3 PLAY 4096MB PC1866
Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM
do tego płyta głowna i zasilacz
Co myślicie o tym, The Crew pociagnie na tym?
Nie ma lipy! same sosny..

Sqancer

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 2
  • Dołączył: 17 sty 2015, o 10:15
  • Postawione piwa: 0
  • Otrzymane piwa: 0

(#9) Napisano 17 sty 2015, o 10:48

Dorzuć więcej ramu

czarnuch

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 64
  • Dołączył: 18 cze 2012, o 23:12
  • Postawione piwa: 6
  • Otrzymane piwa: 4

(#10) Napisano 17 sty 2015, o 19:21

Użytkownik Czas ponoc goi rany napisał:
Emillo dalej nie odpowiedziałeś konkretnie, wiadomo że apetyt rośnie wraz z możliwościami.
W bf3 na tym sprzęcie pojdzie na minimum, a o nowszych grach zapomnij.
Czarnuch, nowy uzywany? :) Ludzie konkrety ;p



no pewnie ze nowka, tylko tak zebym mogl sie delektowac ta gra a nie na low detalach;d

Sivi

    Zawsze pomocny

  • Awatar użytkownika
  • Zawsze pomocny
  • Posty: 998
  • Dołączył: 31 mar 2014, o 14:41
  • Lokalizacja: Orzesze
  • Postawione piwa: 83
  • Otrzymane piwa: 143

(#11) Napisano 17 sty 2015, o 20:35

Kup procesor amd a wpadne ze smiechu pod biurko i wyjde za 2 dni. Proces tylko intel TYLKO I WYLACZNIE INTEL. Jesli chodzi o grafe to radeon nie ma zły jesli go polaczysz z intelem. A co do Twojego zestawu:
Co to jest za karta? o ile mi wiadomo to r7 260x ma 2 a nie 1 GB
procek z amd odpada
good"sramu" nie polecilbym Ci nawet gdybym mial 3 promile i obiecalbys mi za to stowe. Dopłać z 20 zł i bedzie HyperX o niebo lepszy
dysk wporzadku.

"Do tego płyte" to raczej najpierw daj plyte a potem reszte bo to najwazniejszy element w kompie, najlepiej znajdz na allegro czy gdzies tam zestaw płyta+proc, wyjdzie Ci taniej.

I nie szukaj zestawów bo dopłacisz z 200zł. Lepiej postaw pół litra jakiemuś kumplowi co się zna i niech Ci to złoży do kupy

Użytkownik Sqancer napisał:
Dorzuć więcej ramu


haha A widziałeś kiedyś rzeźbę wykonaną z kupy? xD Ja nie, ale jak włoży tam 8GB ramu to bedzie dokladnie taki efekt xD 4 wystarczy w 100%, no ewentualnie jedna 4 i jedna 2 czyli 6 to taki max, ale i tak nie wykorzysta :/



P.S.
Taki zasilacz mi jest pod overclocking bo szykuje sie na wiedzmina III xD
Obrazek

Emillo

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 30
  • Dołączył: 22 lis 2013, o 18:18
  • Lokalizacja: Lublin
  • Postawione piwa: 5
  • Otrzymane piwa: 0

(#12) Napisano 17 sty 2015, o 21:27

Skoro mówisz że do 1300 cieko będzie, to zwiększyłbym budżet na takie coś

i3 4160 3,6
Spoiler:


Radeon R7 260X 2GB
Spoiler:


Dysk 500 GB DW Sata III
Spoiler:


4GB HyperX DDR3 1600
Spoiler:


MSI H81M-E33
Spoiler:


Be Quiet! Pure Power L8 400W
Spoiler:


Zasiłka da radę? Czy będzie potrzebne dodatkowe chłodzenie?
Nie ma lipy! same sosny..

Axl

    Główny Administrator

  • Awatar użytkownika
  • Główny Administrator
  • Posty: 3306
  • Dołączył: 18 kwie 2011, o 03:53
  • Postawione piwa: 45
  • Otrzymane piwa: 364

(#13) Napisano 17 sty 2015, o 21:35

Siv przelicz sobie ile co ciagnie i zobaczysz ze 650W Ci styknie, chyba ze bedziesz jechal na dwie grafiki ze stajni AMD i kupisz proc grzalke.
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

Sivi

    Zawsze pomocny

  • Awatar użytkownika
  • Zawsze pomocny
  • Posty: 998
  • Dołączył: 31 mar 2014, o 14:41
  • Lokalizacja: Orzesze
  • Postawione piwa: 83
  • Otrzymane piwa: 143

(#14) Napisano 17 sty 2015, o 21:36

Git majonez tylko na morelach przeplacisz troche, Sprobuj dac to do poskladania na proline to ladnie Ci wyjdzie koszt a potem porownaj z cenami na allegro. Co do zasilacza to sie nie znam.

Axl, ty nie wiesz co ja chce z tym procem zrobic, wole miec zapas bo moze sobie zmostkuje grafy albo wymienie na 295x potem jak hajs wpadnie
xD
Obrazek

Axl

    Główny Administrator

  • Awatar użytkownika
  • Główny Administrator
  • Posty: 3306
  • Dołączył: 18 kwie 2011, o 03:53
  • Postawione piwa: 45
  • Otrzymane piwa: 364

(#15) Napisano 17 sty 2015, o 21:40

Sorry ale proc z oc max 200w, grafa powiedzmy kolejne 200w, reszta 100w w co watpie i 100W w zapasie, chyba ze jeszcze czajnik pod to podlaczysz :D to dodaj 1000w

P.S malo co plyt glownych wydoli z sekcjami zasilania na proc 150W...
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

Wróć do Sprzet



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

Wymiana linkami: cs-hax.comLamernialamernia/a> •

cron