Po 1, PTB nie przerzuca 4 graczy na raz.
Po 2, PTB przerzuca najczęściej gracza z największą ilością zabitych fragów, zamieniając ją na gracza ze środka tabeli.
Po 3, temat głównie tyczył się tych osób, które notorycznie (np DE_KABUL) przechodzą do drużyny, która ma na danej mapie ułatwione zadanie.
Jeżeli macie zastrzeżenia do PTB to chciałbym przypomnieć, że jest to tylko zbiór algorytmów, który nie posiada inwencji twórczej i nie potrafi ocenić skilla gracza po tym, jak strzela bądź jak się porusza po mapie.
Odnośnie przenoszenia się z drużyny do drużyny wedle własnego widzi mi się . . . starajmy się ograniczać do minimum tego typu zagrania.
I tak jak wspomniałem we wcześniejszym temacie (Kondzik również zresztą), powinno nie być opcji 1. TERRO, 2. CT, powinna zostać jedynie opcja 5, ale to już z kolei moje widzi mi się. Sam od kilku lat wciskam 5 i gram tam, gdzie mnie przydzieli, jak mi nie idzie, to wychodzę z gry, jak mi idzie, to mnie nie przerzuca do drużyny przeciwnej (NIGDY) i gram cały czas do jednej bramki.
Odnośnie głównego wątku, ban zbyt surowy, na początek należą się stosowne upomnienia, chyba, że to recydywista Arcanix, wtedy można banować.