Także polecam szybki internet!
Ja Ci podam przykład. U mnie w domu, normalny dzień, router w okno, 10Mbit/s (czasami w godzinach szczytu to nie osiągnie 1Mb, w nocy max 30Mb), 400m dalej 25Mb, 1km dalej 65Mb+ - tylko Play (pomiary wykonane w ciągu 15m, najprawdopodobniej też mi nadajnik się zmienił). Ping 12ms. Zasięg na wsi zerowy (tam gdzie jeżdżę).
Orange potrafię mieć nawet 50+ w domu w godzinach nocnych, za dnia, w normalnym użytkowaniu nie zauważyłem spadku transferu poniżej 7Mb. Problemu z zasięgiem nie mam nigdzie.
T-mobile. Nie narzekam, niestety na wsi mam lepszy transfer, pewnie dlatego, że mniej osób podłączonych do nadajnika

. Ping 12ms. Jak dla mnie najlepiej zbalansowane.
Plus... nie sprawdzałem od dawna jak wygląda.
Plus i Cyfrowy Polsat to jest to samo.Do czego zmierzam.
MUSISZ SAM sprawdzić co ci będzie pasować. W każdym miejscu to wszystko inaczej się zachowuje. Co będzie dla Ciebie najlepsze to ty jesteś w stanie wyłącznie stwierdzić. Teraz za rejestrowanie numerów na kartę dają bonusy, co ci pozwoli sprawdzić możliwości sieci u Ciebie. Play daje 100GB, Orange 100GB (+100GB za dodanie adresu przy rejestracji), Plus/Plush 50GB, T-mobile/heyah tutaj jest gorzej, bo bonus przy doładowaniu (aczkolwiek można pokombinować i będzie z 11GB z friko jak promocja jest aktywna).
I z tego co mi się wydaje, to klienci internetu na abonament mają ustawiany większy priorytet, ale jak to się przekłada to nie wiem.