Miłej lektury.Poison: Cześć Ogjeń, witam czytelników.
Ogjeń: Dzień dobry-wieczór
Poison: Standard - powiedz Nam coś o sobie.
Ogjeń: To nazywam się Damian, mam 17 lat i pochodzę z okolic Łosic (takie btw. stamtąd pochodzą bohaterowie basenu narodowego) może komuś to pomoże w lokalizacji. Hmm co tu jeszcze, jeżdżę na różne zawody w bieganiu, dużo gram w piłke i trochę rysuję (przeciętnie)
Poison: Gdzie się uczysz ?
Ogjeń: Uczęszczam do I Liceum ogólnokształcącego w Łosicach
Poison: Jakie masz plany po skończeniu tej szkoły ?
Ogjeń: Tu akurat Cie zaskoczę, nie mam żadnych planów może jakieś tam "szkice", ale ogólnie nie wiem co chce robić w życiu

.
Poison: Nie myślałeś jeszcze o tym ?
Ogjeń: Myślałem, często o tym myślę, ale nie umiem się zdecydować w którą stronę iść.
Poison: Ile jest tych stron ?
Ogjeń: Ogólnie powiem że 3
Poison: Jak sie zwą te strony ?
Ogjeń: To tak, Dziennikarstwo , "Plastyka" , Sport .
Poison: Czyli można stwierdzić że co będzie to będzie ?

Wszystko się okaże później ?
Ogjeń: Tak zgadza się
Poison: Wiedzą niektórzy że jesteś grafikiem, i to całkiem dobrym. Powiedz, jak zaczęła się Twoja przygoda z grafiką ?
Ogjeń: A więc zacznę od początku. Zaczęła się ona mniej więcej wtedy gdy zaczynałem grać w Cs'a 1.6 . Na początku pewnie jak wszyscy była tylko gra, potem zacząłem się w to bardziej zagłębiać i natrafiłem na jakieś forum a dokładnie sieć serwerów cs 1.6 . I tam właśnie na tej sieci było strasznie dużo próśb o avki i tego typu rzeczy więc sobie myślę, zacznę to robić. Z początku to było po prostu szukanie jakiegoś obrazka, i dodawanie na niego napisu, taki prosty. Później zastanawiałem co zrobić aby były lepsze. Następnie zaczęło się oglądanie poradników graficznych na YouTube i moje prace były coraz lepsze i lepsze, zapamiętywałem różne techniki i doszedłem do poziomu takich prac jakie robie teraz

.
Poison: Ile zajmuje Ci zrobienie zwykłej sygnatury ? Czy wszystko zależy od pomysłu i posiadanych przez Ciebie materiałów do zrobienia grafiki ?
Ogjeń: To jest jak z rysowaniem, i zależy od tego czy Ci się chce czy nie. Jak masz pomysł i jesteś natchniony walisz więcej szczegółów i wykorzystujesz więcej technik np: na rysunku robisz cienie, poprawiasz linie. A jak ci się nie chce to robisz aby było
Poison: Jak oceniasz zrobione przez Siebie prace ?
Ogjeń: Oceniam je na przeciętne
Poison: Jakbyś teraz zobaczył i ocenił prace które były Twoimi pierwszymi, sądzisz że poczyniłeś postęp ? Jeśli tak, to jak duży ?
Ogjeń: Myślę że zrobiłem duży postęp jednak powiem, że trudno się było przebić przez tą "barierę" zwykłości prac
Poison: Jeśli będzie taka możliwość, będziesz chciał w pewien sposób zarabiać na tym co robisz ? Chodzi mi o robienie grafik itp.
Ogjeń: Wiesz myślałem o tym tak na poważnie i powiem Ci, że byłoby fajnie jak bym na tym zarabiał, ponieważ lubię to robić. Bo w końcu najważniejsze jest to, abyśmy lubili swoją prace .
Poison: Dokładnie tak jak mówisz

Masz dziewczynę ?
Ogjeń: Z dumą odpowiem Ci, że nie
Poison: Dlaczego z dumą ?
Ogjeń: Z nimi same problemy

, jakoś nie mam na to ochoty i czasu. Nie chce, aby była przeze mnie zaniedbana po prostu.
Poison: Masz rodzeństwo ?
Ogjeń: Tak xD Tylko siostrę w wieku 4 lat
Poison: Sprawia problemy czy nie za bardzo ?
Ogjeń: Na początku nie było żadnych problemów, teraz trzeba naprawdę uważać na słowa bo chłonie je jak gąbka
Poison: Trzeba się pilnować

Jakiej muzyki słuchasz ?
Ogjeń: Głównie Rapu, Reggae, House, ale staram się słuchać każdego typu muzyki, dawać tak jakby szanse każdemu utworowi, w końcu muzyka integruje Nas a nie dzieli
Poison: Jacy są Twoi ulubieni wykonawcy ?
Ogjeń: Na tą chwile obecną te które pamiętam ( Ak-47, Gospel, Fokus, Gorillaz, Farben Lehre, Video, Dżem, Avicii ) . Zapomniałem jeszcze podać, że słucham trochę Rocka, ale to chyba ze zmęczenia.
Poison: Czym jest dla Ciebie muzyka ?
Ogjeń: Na pewno jest czymś ważnym dla mnie i jakoś nie umiem sobie wyobrazić co by było gdyby jej nie było. Słucham jej gdy jadę do szkoły, słucham jej gdy z niej wracam, słucham jej gdy chce się odstresować lub po prostu zapomnieć o Bożym świecie. Jest bardzo ważnym i nieodłącznym elementem mojego życia
Poison: Filmy oglądasz ?
Ogjeń: Ostatnio jakoś mało, ale oglądam. Np. ostatnio oglądałem "Obecność"
Poison: Polecam każdemu obejrzenie tego filmu po północy na słuchawkach przed komputerem. Gwarantuje zawał i blizny na psychice. Co powiesz o tym filmie ? Ja ten film oglądałem pierwszy i ostatni raz w kinie.
Ogjeń: Uważam że ten film jest przykładem dla innych reżyserów jak powinien wyglądać horror

Nie da się tego filmu tak jakby nie bać, bo nawet najodważniejszy z odważnych będzie się cykał podczas oglądania.
Poison: Niedawno wyszła druga część pt. "Naznaczony 2" coś takiego. Tak mi się wydaje, ale sobie chyba podaruje drugą część

Jakie filmy polecisz i dlaczego ?
Ogjeń: Polecić jeszcze mogę jeden film tylko zapomniałem jego tytułu, ale może skojarzysz jak Ci powiem co się dzieje. Akcja rozgrywa się w przyszłości i jedyną walutą jaką ludzie się posługują jest czas, jest on cenniejszy od pieniędzy. Ludzie mogą żyć wiecznie aby było ich stać aby ten czas kupić

Przypomniałem sobie jego nazwę, to "Wyścig z czasem"
Poison: A masz swoje ulubione gatunki filmowe ?
Ogjeń: Akcja, Kryminał, Horror i oczywiście Komediaa
Poison: Jacy są Twoi ulubieni aktorzy/aktorki ?
Ogjeń: Wiesz jakoś chyba nie mam ulubionych aktorów i aktorek, ale skoro już to może Cezary Pazura , Charlie Sheen, Angelina Jolie

Najbardziej mi utkwili w pamięci
Poison: Jakie jest Twoje wymarzone miejsce na spędzenie wakacji ? Gdzie byś pojechał gdybyś miał wszystko co potrzebne do zrealizowania takiej wycieczki ?
Ogjeń: Nigdy jakoś nie miałem czasu aby się nad tym zastanawiać może nie jest to dla mnie tak ważne. W wakacje wole szukać pracy i się nająć gdzieś niż wyjechać. Ale gdybym miał tak jak mówisz "wszystko co potrzebne" na pewno bym się wybrał w jakieś ciepłe, bardzo ciepłe miejsce nad morze

Nic więcej mi nie trzeba.
Poison: Z kim byś tam pojechał ?
Ogjeń: Za najlepszymi przyjaciółmi lub z kochaną osoba :]
Poison: Jak zaczęłą się Twoja przygoda z cs'em ?
Ogjeń: Przyjechałem do swojego kuzyna na wakacje i jakiegoś dnia nie chciało nam się nic robić, straszny upał był, więc odpalił swojego pc i pokazał mi tą grę. Na początku jakoś nie bardzo mi się przypodobała, dopiero gdy pożyczył mi jakąś płytke z grami i tam był cs, zaistalowałem u siebie i jakoś spodobała mi się
Poison: Zaproś kuzyna na Lamersy, nie pożałuje na pewno
Ogjeń: Raczej chyba nie gra już w cs'a, on raczej jest z tych metinujących

Nabijanie lvl, sprzedawanie konta, itp.
Poison: No ok. Wyobraź sobie że robisz dla kogoś sygnaturę w której ma się znaleźć złota rybka. Skończyłeś robić sygnaturę, otwierasz już gotową pracę, i nagle złota rybka do Ciebie mówi że spełni Twoje 3 życzenia, o co poprosisz ?
Ogjeń: Hehe dobre pytanie

, a więc proszę ją o to, aby moja rodzina była zawsze zdrowa, abym znalazł bardzo dobrze płatną pracę którą lubię i na koniec abym natrafił na taką kobietę z którą będe mógł spędzić całe życie
Poison: Masz motto którym się kierujesz w życiu ?
Ogjeń: No jasne, "No risk, no fun"
Poison: Z kim masz najlepsze relacje na forum/serwerach ?
Ogjeń: Wiesz co nie wiem, staram się z wszystkimi utrzymywać takie same relacje xD Ale podejrzewam że chyba z Tobą
Poison: No ok

Jest ktoś przeciwko komu lubisz grać ? I ktoś przeciwko komu nie lubisz ?
Ogjeń: Ostatnio chyba jakoś z nothing'iem było trudno grać, ale chyba był jego dzień. A no i jeszcze wcześniej huti, ale jak wiadomo ja to lama jestem

. Może było by inaczej gdybym miał lepsze łącze internetowe (sprawdzałem szybkość neta i po teście na dole było napisane "Problemy w takich grach jak Counter Strike" )
Poison: Pytanko na koniec, kogo chcesz pozdrowić i w ogóle co chcesz na koniec powiedzieć od Siebie ?
Ogjeń: Jak to Arab powiedział na koniec w wywiadzie z Kowalskim "Pozdro"

. Nie no, pozdrawiam oczywiście wszystkich czytających, całą załogę Lamersów i Ciebie za to że wytrwałeś tyle "dni"
Poison: Dzięki za poświęcony mi czas, trzym sie
Ogjeń: Nie ma za co, elo
Pozdro Poison.